Парафін (від латів. parum «мало» + affinis «споріднений») — воскоподібна суміш граничних вуглеводнів (алканів) переважно нормальної будови складу від С18Н38 (октадекан) до С35Н72 (пентатріоконтан).
Рег. номер CAS: 8002-74-2
Рег. номер EINECS: 232-315-6
Залиш позитивний відгук та отримай 20,00 грн на мобільний рахунок
Час роботи:
Пн-Пт 8:00 - 21:00
Сб-Нд 9:00 - 18:00
Обід з 12.00 до 13.00
- Температура плавлення - від 45 ° С до 65 ° С;
- Температура кипіння - вище 370 ° C
- Температура спалаху: 200-240°C
- Щільність - 0,880-0,915 г/см 3 (15 ° C).
- Застосування — як відносно безпечна в обігу палива: свічки для освітлення та декоративних цілей, загусник для напалмів, термітів і палив, компонент вибухових речовин, як мастило для деталей, що труться: дерев'яних (напрямних висувних ящиків, пеналів тощо) , пластикових (компонент лижних мастил, блискавки та ін.), металевих (велосипедні ланцюги, полозья, напрямні і т.п.), як ущільнююча, захисна, гідрофобізуюча речовина: виготовлення парафінового паперу, виробництво сірників, заливання шийок пляшок з деякими реактивами, наприклад, деякими леткими ефірами, в суміші з бензином - антикорозійний покриття (вогнебезпечно!), в суміші з гасом - розділовий склад в гіпсовому литті, в косметиці для виробництва вазеліну, густих кремів, парафіни зареєстровані як харчові добавки E905х, використовується для парафінотерапії в медицині та косметології, в ядерній фізиці, техніці: ефективний сповільнювач нейтронів і «генератор» протонів, для осолювання повстяних пижів, в харчовій промисловості для просочення пакувальних матеріалів та для покриття ємностей для зберігання харчових продуктів, в мікробіологічній промисловості як сировина для виробництва кормових дріжджів