1 900 ₴/упаковка
Показати оптові ціниХлорид натрію (хлористий натрій, хімічна формула NaCl) - натрієва сіль соляної кислоти. Відомий у побуті під назвою «кухонна сіль», основним компонентом якої і є.
Рег. номер CAS: 7647-14-5
Рег. номер EINECS: 231-598-3
Залиш позитивний відгук та отримай 20,00 грн на мобільний рахунок
Час роботи:
Пн-Пт 8:00 - 21:00,
Сб-Нд 9:00 - 18:00
Обід з 12.00 до 13.00
Хлорид натрію у значній кількості міститься у морській воді. Зустрічається у природі як мінералу галита (кам'яної солі). Чистий хлорид натрію є безбарвними кристалами, але з різними домішками його колір може приймати блакитний, фіолетовий, рожевий, жовтий або сірий відтінок.
Використовується повсюдно на кухнях, в харчовій промисловості, при додаванні в різні продукти, а також в іншому виробництві. У народі відома як кухонна сіль, кухонна сіль.
Світове виробництво солі у 2009 році оцінюється у 260 мільйонів тонн. Найбільшими світовими виробниками є Китай (60,0 млн. тонн), США (46,0 млн. тонн), Німеччина (16,5 млн. тонн), Індія (15,8 млн. тонн) і Канада (14 млн. тонн). Видобуток солі у південній частині Мертвого моря, Ізраїль. Плантація морської солі у Дакарі. Соляні купи на солончаку Уюні, Болівія.
У харчовій промисловості та кулінарії використовують хлорид натрію, чистота якого має бути не менше 97 %. Його застосовують як смакову добавку та для консервування харчових продуктів. Такий хлорид натрію має товарну назву кухонна сіль, часом також вживаються назви харчова, їдальня, а також уточнення назви в залежності від її походження - кам'яна, морська, і за складом добавок - йодована, фторована і т.д.
Така сіль є кристалічним сипучим продуктом із солоним смаком без присмаку, без запаху (за винятком йодованої солі), в якому не допускаються сторонні домішки, не пов'язані з методом добування солі. Крім хлориду натрію, кухонна сіль містить невелику кількість солей кальцію, магнію, калію, які надають їй гігроскопічність та жорсткість. Чим менше цих домішок у солі, тим вища її якість.
Основні | |
---|---|
Виробник | CAS |