23 500 ₴/т
Показати оптові ціниЗалізо сірчанокисле – це неорганічна речовина, сполука сірчаної кислоти та залізної солі, безбарвна, непрозора, без запаху. Кристалогідрати мають блідий блакитно-зелений колір, прозорі, тетрагідрати (FeSO4·4Н2О) відрізняються зеленим забарвленням, а моногідрати (FeSO4·Н2О) - безбарвні.
Рег. номер CAS: 7782-63-0
Рег. номер EINECS: 231-753-5
Залиш позитивний відгук та отримай 20,00 грн на мобільний рахунок
Час роботи:
Пн-Пт 8:00 - 21:00
Сб-Нд 9:00 - 18:00
Обід з 12.00 до 13.00
На смак речовина – різко терпка, з металевим присмаком. З назви зрозуміло, що вона має сильну кислотну складову, молярна маса реактиву дорівнює 151 г/моль. Формула сірчанокислого заліза – FeSO4.
На повітрі речовина вивітрюється, втрачаючи у процесі кристалізаційну рідину. З'єднання швидко розчиняється у воді за температури 20 °С. Токсичність порівняно невелика. З рідких сумішей здатність кристалізуватися має тільки блакитно-зелений гептагідрат, більш відомий як залізний купорос (FeSO4·7Н2О). Завдяки його властивостям речовину застосовують на уроках хімії, показуючи учням, як протягом короткого часу з неї можна виростити незвичайні кристали.
Сульфат заліза виділяють із рідких сумішей при позитивних температурах від 1,82 до 56,8 градусів у вигляді залізного купоросу. Насичений розчин одержують змішуванням 100 мл води та 26,6 г безводного двовалентного заліза при 20 °C, а 54,4 г – при 56 °C. Залізо сірчанокисле (II) під впливом кисню має властивість окислюватися, переходячи до III форми. При нагріванні до температури понад 480 ° С починає розкладатися.
Одна з найважливіших його властивостей полягає в необхідності людського організму для підтримки активної життєдіяльності. У натуральному вигляді елемент міститься у багатьох продуктах харчування: яблуках, горіхах, гранатах, гречаній крупі, яловичій печінці.
Основні | |
---|---|
Виробник | CAS |