Рег. номер CAS: 121-32-4
Залиш позитивний відгук та отримай 20,00 грн на мобільний рахунок
Час роботи:
Пн-Пт 8:00 - 21:00,
Сб-Нд 9:00 - 18:00
Обід з 12.00 до 13.00
Етилванілін (ванілаль, арованілон) - безбарвні голчасті кристали із запахом ванілі з квітковим відтінком. Застосовується як ароматизатор у харчовій промисловості.
Отримують синтетично з ветола шляхом реакції його конденсації з гліоксиловою кислотою з отриманням відповідної похідної мигдальної кислоти, подальшого окислення і декарбоксилювання продуктів реакції. Природне джерело – у плодах гаїтянської ванілі (сліди).
Етилванілін використовують у фармацевтичній, косметичній та харчовій промисловості як ароматизатор та замінник ваніліну. Входить до складу таблеток, капсул, сиропів та суспензій у концентрації 0,01%; до складу парфумерних композицій, харчових продуктів, напоїв та кондитерських виробів у концентрації 0,002-0,025%.
Етилванілін забезпечує смакові та ароматичні властивості, приблизно в 2 рази інтенсивніше за ванілін і, отже, кількість матеріалу, необхідного для отримання еквівалентного аромату ванілі, може бути зменшена, що сприяє зменшенню витрати матеріалу. Однак перевищення певних меж концентрації може надавати композиції неприємний, злегка гіркуватий смак та аромат. Зберігають у герметичних контейнерах у сухому прохолодному місці.
Етилванілін є аналогом (гомологом) ваніліну, в якому в положенні 3 метоксигрупа замінена на етоксильну. Синтез етилваніліну аналогічний синтезу ваніліну з гваяколу (монометилового ефіру пірокатехіну), як вихідну речовину використовують моноетиловий ефір пірокатехіну.
Етилванілін використовується як ароматизатор, в основному в кондитерській промисловості, його запах сильніший, ніж у ваніліну, приблизно в 3 рази.
Найпопулярніший штучний ароматизатор. Застосовується для надання продуктам та напоям ванільного аромату, посилення інших, наприклад шоколадного або полуничного, ароматів, а також маскування або пом'якшення небажаних побічних присмаків та запахів, наприклад, присмаку кип'ятіння в молочних продуктах або жиру в здобі. Використовується у кондитерському виробництві, у виробництві здоби, сирних сирків, морозива, лікеро-горілчаних виробів тощо. як дешевий замінник ваніліну. Спосіб застосування той самий, але дозування приблизно в 4 рази менше.
Інші сфери застосування – у парфумерії, косметиці, як кормова добавка для свиней.
Основні | |
---|---|
Виробник | GMP |