Рег. номер CAS: 9000-70-8
Залиш позитивний відгук та отримай 20,00 грн на мобільний рахунок
Час роботи:
Пн-Пт 8:00 - 21:00,
Сб-Нд 9:00 - 18:00
Обід з 12.00 до 13.00
Желатин (фр. gélatine, від лат. gelātus "заморожений", "застиглий"; менш поширена форма: желатину) - безбарвний або жовтуватий відтінок, що має частково гідролізований білок колаген, прозора в'язка маса, продукт переробки (денатурації) сполучної тканини тварин.
Залежно від сировини та цілей застосування має різні торгові назви: кролячий, мездровий (шкірний), пергаментний, кістковий, риб'ячий (осетровий), столярний (кістковий) тощо. Спосіб вилучення желатину з кісток розробив французький хімік Жан Дарсе (1725— 1801) для використання його як дешевого продукту харчування у благодійних установах.
Желатин застосовують у виробництві:
Желатин харчовий (іноді желатину харчова) застосовується при виготовленні холодців, заливних, желе, бланманже, та деяких видів десертів (тортів, цукатів, цукерок); у харчовій промисловості використовується при виробництві йогуртів, жувальної гумки тощо. п. Найбільш поширений загусник у домашній кулінарії.
Виготовляється та зберігається у сухому вигляді у формі тонких пластин або порошку.
Застосовується також для виготовлення клею, фотоматеріалів, капсул ліків та як самостійнийліки.
При виробництві харчових продуктів замість желатину можуть використовуватися рослинні желеутворювачі:
Пектін
Агар-агар
Основні | |
---|---|
Виробник | CAS |