Рег. номер CAS: 128-37-0
Залиш позитивний відгук та отримай 20,00 грн на мобільний рахунок
Час роботи:
Пн-Пт 8:00 - 21:00,
Сб-Нд 9:00 - 18:00
Обід з 12.00 до 13.00
Бутилгідрокситолуол (БГТ) - це біла, кристалічна або пластівчаста тверда речовина без запаху або з характерним слабким фенольним запахом. BHT являє собою ліпофільну (жиророзчинну) нерозчинну у воді органічну сполуку, яка в основному використовується як антиоксидант, як харчова добавка (E321), а також - у фармацевтичних і косметичних цілях. Він виявлений у багатьох видах харчових продуктах, таких як олія, м'ясо, крупи, випічка, жувальна гумка, картопля та напої. Використовується для збереження запаху, кольору та смаку їжі. BHT окислюється переважно в жирах або оліях, що захищають продукти від псування.
Для оптимального розсіювання та ефективності зазвичай рекомендується використовувати мікронізований БГТ. Існує побоювання, що тривале споживання БГТ може мати потенційні ризики для здоров'я. Бутилгідрокситолуол пройшов процедуру розгляду як добавка до Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA). Комітет дійшов висновку, що ніякі відомості в наявній інформації про БГТ не становлять небезпеки для громадськості, коли цей антиоксидант використовується тими способами, які зараз є актуальними, і в тому вигляді, в якому він зараз практикується. Однак існує низка невизначеностей, що вимагають проведення додаткових досліджень.
Хімічні особливості, які роблять БГТ чудовим консервантом, можуть проводити здоров'я людини. Окисні властивості та метаболіти бутилгідрокситолуолу можуть сприяти канцерогенності.
БГТ використовується як антиоксидант, щоб допомогти зберегти і стабілізувати смак, колір, свіжість і поживну цінність харчових продуктів і кормів для тварин. Застосування бутилгідрокситолуолу дозволяє покращити стабільність фармацевтичних препаратів, жиророзчинних вітамінів, косметики, мастильних матеріалів на основі нафти та трансформаторних масел, а також бензину та дизельного палива. Термін служби гуми, еластомерів та пластмас збільшується за рахунок додавання БГТ.
БГТ використовувався в продуктах харчування в багатьох країнах з 1949 р. Його додавали при виробництві олій, джемів та желе, солодких соусів, горіхових продуктів, молочної продукції, продуктів з жита, сухих сніданків, легких закусок, твердих та м'яких солодощів, випічки, кондитерської глазурі. , алкогольних та безалкогольних напоїв і т. д. Проте в останні роки використання BHT у харчових продуктах значно зменшилося.
Одержання важливого антиоксиданту 2,6-ди-трет-бутил-4-метилфенолу(бутилгідрокситолуол) з 4-крезолу та ізобутену проводять при 70 °С з використанням H2SO4 як каталізатор.
Основні | |
---|---|
Виробник | CAS |